Selecteer een pagina

Societé Zitterd presenteert groots vastelaovesprogramma 2020 aan haar sponsoren

 

Tijdens een druk bezochte sponsorbijeenkomst donderdagavond in de kapel van het Bisschoppelijk College St. Jozef in Sittard presenteerde de organisaties, die participeren in de Societé Zitterd, hun carnavalsprogramma 2020. Nieuw is de Grosse Nómmer zitting en ’t Kanon van ’t Balkon. Deze is overgenomen van Sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje.

Onder de vlag van de Stichting Societé Zitterd, werken de Senaat, de Auw Prinse en het Optochkommitee Zitterd samen aan de instandhouding van de Zittesje Vastelaovend. „Het is hartverwarmend te zien hoe de sponsoren dit ondersteunen door zich aansluiten bij de Societé Zitterd,” stelde Joep Wijnands als voorzitter van de Societé Zitterd. Wijnands sprak deze woorden tijdens de sponsorbijeenkomst van de ‘Societé Zitterd’ in de kapel van het Bisschoppelijk College St. Jozef in Sittard. Deze locatie was niet zomaar gekozen. „De metamorfose die dit historisch gebouw nu ondergaat en de komst van een hotel zorgen voor een nieuwe dynamiek. Dit staat symbool voor de nieuwe dynamiek van de Zittesje Vastelaovend”, aldus Wijnands.

Activiteiten

Onder de paraplu van ‘Societé Zitterd’ worden dit jaar georganiseerd: prinsenreceptie 19 januari 2020 door de Senaat, Grosse Nómmer zitting van de Auw Prinse op 25 januari 2020, Gala Prinsebal van de Auw Prinse op 8 februari 2020, kinderoptocht op zondag 16 februari 2020, grote optocht op zondag 23 februari 2020, de Sjörkarre-optoch op maandagavond 24 februari 2020 door Optoch Kommitee Zitterd, scholierencarnaval op vrijdag 21 februari 2020, ’t Kanon van ‘t Balkon op carnavalszaterdag 22 februari 2020 en de filmavond van de optochten op vrijdag 14 maart 2020 in de optochhal.

Grosse Nommer

Nieuw is de Grosse Nómmer zitting die op zaterdag 25 januari 2020 in het Forum plaatsvindt. De Grosse Nómmer van de Auw Prinse is een begrip in de Zittesje Vastelaovend. Nu is het voor het eerst dat de Auw Prinse de Grosse Nómmer opvoeren tijdens een speciale zitting. Naast veel kolder en live-muziek staat ook de inauguratie van de dan ex-prins Rob I als nieuw lid van de Auw Prinse op het programma. Paul Ruigt, voorzitter van de zitting-organisatie, onderstreept dat het een ‘echte Zittesje vastelaovesaovend’ gaat worden, hij roept de bezoekers op in carnavalistische kledij te komen. Verder kon hij de sponsoren meedelen dat de belangstelling voor de zitting overweldigend is. „Binnen no-time was de zaal tot de laatste plek uitverkocht,” aldus Ruigt. Verder presenteerde hij het meest gevreesde en geheime document van geheel Sittard: het draaiboek, waarin de hele Grosse Nómmer acts letterlijk staan beschreven. Ook tijdens deze bijeenkomst bleef de inhoud geheim.

Galaprinsenbal

Als voorzitter van het Galaprinsenbal, dat op zaterdag 8 februari 2020 onder het motto ‘Let’s Dance’ zal worden gehouden, kon Bert Schurgers meedelen dat er nog slecht 100 kaarten beschikbaar zijn. „90 procent van de kaarten is inmiddels verkocht,” aldus Schurgers. Een dezer dagen kan hij het bordje ‘Uitverkocht’ bij de Schouwburg de Domijnen gaan ophangen.

Kanon van ’t Balkon

Na een vele jaren zeer succesvolle organisatie van ’t Kanon van ’t Balkon door Sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje, draagt deze kapel, in overleg met de gemeente, de organisatie hiervan nu over aan Societé Zitterd. Samen met Horeca Markt en de gemeente Sittard-Geleen zet de Societé hier de schouders onder. Hiervoor is een speciale uitvoeringsorganisatie opgetuigd. Die staat onder leiding van Günther Gach. Voorzitter Gach: „’t Kanon wordt weer een spetterend feest met naar verwachting weer meer dan 10.000 bezoekers, ruim 50 artiesten en een grootse sleuteloverdracht.”

Optocht

„Zowel de kinder- als de grote optocht volgen dit jaar dezelfde route als afgelopen jaar. De kinderoptocht begint vanaf het terrein van het voormalig ziekenhuis aan de Overhovenerstraat en de grote optocht start bovenaan de Putstraat.” Die mededeling deed de voorzitter van het Optochkommitee Zitterd Peet van Erp aan de sponsoren. Ook kondigde hij aan dat de Sjörkarre-optoch, die afgelopen jaar op carnavalsmaandagavond in het kader van het 5 x 11 jarig bestaan van het Optochkommitee werd georganiseerd, dit jaar een vervolg krijgt. Verder nodigt hij iedereen alvast uit voor de filmavond die op vrijdag 14 maart in de optochhal plaatsvindt en wees de sponsoren ook op het succes van het Kerkesproject en het vastelaoveslesprogramma voor de kinderen van de basisscholen.